Kthehu te lista
20 Shtator 2018

15 vjet të Zyrës Kombëtare të Auditimit

ZKA 2 llogo

Zyra Kombëtare e Auditimit këtë javë shënon 15-të Vjetorin e themelimit si Institucion Suprem i Auditimit në Republikën e Kosovës.

Me këtë rast do të zhvillohen këto aktivitete:

1 tetor 2018 Takim me Driton Selmanaj, Kryetar i Komisionit për Mbikëqyrje të Financave Publike, Kuvendi i Kosovës

Dorëzimi i Planit Vjetor të Auditimit për sezonin e auditimit 2018/19 dhe Planit Strategjik të ZKA-së 2018 – 202.

Kuvendi i Kosovës, ora 13:00

1 – 3 tetor 2018 Trajnimi i Auditimit të Performancës, organizim i përbashkët i ZKA, USAID  dhe Qendrës së Ekselencës për Auditim të Institucionit Suprem të  Auditimit të SHBA-ve

Trajnimi mbahet në Hotel Sirius dhe fillon nga ora 11:00

Ndarja e Certifikateve, bëhet nga Auditori i Përgjithshëm, z. Besnik Osmani dhe Christina Davis, Zëvendës Drejtore e Misionit të USAID në Kosovë me datë 3 tetor 2018, ora 16:00, Hotel Sirius, salla Andromeda, kati II, (e hapur për media)

(agjenda)

2 tetor 2018 Sindikata e punëtorëve të ZKA, organizon aktivitetin për dhurimin e gjakut

Zyra Kombëtare e Auditimit, ora 09:00

Auditori i Përgjithshëm, z. Osmani, pret në takim gjeneratën e parë të të punësuarve në ZKA

Zyra Kombëtare e Auditimit, ora 13:30

Auditori i Përgjithshëm, z. Besnik Osmani, pret në takim grupin e punonjësve që për 10 vite kanë dhënë kontributin e tyre në ZKA

Zyra Kombëtare e Auditimit, ora 14:00

3 tetor 2018 Auditori i Përgjithshëm, z. Besnik Osmani, pret në takim Auditoren e Përgjithshme të Suedisë, znj. Helena Lindberg

Zyra Kombëtare e Auditimit, ora 14:00

Takimi i komitetit drejtues për zbatimin e Projektit tre vjeçar të Zyrës kombëtare të Auditimit me Zyrën Kombëtare të Auditimit të Suedisë.

Pritja e mirëseardhjes për delegacionet e Institucioneve Supreme të Auditimit

Kuvendi i Republikës së Kosovës, ora 19:00, hyrja për deputetë (e hapur për media)

4 tetor 2018 Konferenca Tematike “ Roli dhe ndikimi i Institucioneve Supreme të Auditimit në rikthimin e besimit të publikut në sektorin publik”

Hotel Emerald, salla Betoven, ora 09:00 – 13:30 (e hapur për media)

Vizitë në qytetin antik të Ulpianës

Nisja nga Hotel Emerald, ora 16:30 (e hapur për media)

Darka Gala – Shënimi i 15-të Vjetorit të ZKA

Hotel Emerald, salla Betoven, ora 20:00 – 22:00 ( e hapur për media)

Programi i konferencës

Lista e pjesëmarrësve

5 tetor 2018 Prezantimi i raportit të performancës “Programet e veçanta të banimit”

Amfitetatri i Bibliotekës Kombëtare, ora 13:30 (e hapur për media)

Auditori i Përgjithshëm i Kosovës, z. Besnik Osmani, është i nderuar që me këtë rast të pres përfaqësues të lartë të Institucioneve Supreme të Auditimit nga: Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Gjykata Evropiane e Auditorëve, Shqipëria, Suedia, Turqia, Arabia, Saudite, Uellsi, Çekia, Polonia, Finlanda, Kroacia, Mali i Zi, Bullgaria, Maqedonia dhe SIGMA dhe zyrtarë të lartë të Institucioneve vendore, personalitete të rëndësishme nga arti dhe kultura dhe përfaqësues të misioneve diplomatike në Kosovë.

Zyra e Auditorit tё Përgjithshëm (tani Zyra Kombëtare e Auditimit), si Institucion Suprem i Auditimit në Kosovë është themeluar nga Administrata e Kombeve tё Bashkuara, në vitin 2002, ndërsa Auditorja e parë e Përgjithshme e Kosovës, znj. Inga Brit Ahlenius, është emëruar në vitin 2003 kur edhe është funksionalizuar institucioni.

Auditor i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës është z. Besnik Osmani, i emëruar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës në mars të vitit 2016, për një mandat pesë vjeçar.

Zyra Kombëtare e Auditimit të Kosovës (ZKA) përmbush mandatin dhe obligimin e vet kushtetues dhe ligjor dhe çdo vit harton dhe dorëzon në Kuvend dhe tek subjektet e audituara, mbi 100 raporte të auditimit të rregullsisë dhe të performancës; mbi 1000 rekomandime të auditimit, përkrahje profesionale dhe këshillim për të gjitha subjektet e audituara për zbatimin e rekomandimeve; të gjitha raportet e auditimit bëhen publike.

Aktualisht, ZKA ka të punësuar 160 punonjës, 130 prej të cilëve janë personel auditues.

Për çdo informatë shtesë ju mund të na kontaktoni në:
email: qendresa.mulaj@oagks.org
tel. 038 606004 ext 1011

Të ngjashme