Kthehu te lista
07 Mars 2018

Dy auditore të Zyrës Kombëtare të Auditimit përfitojnë nga përvoja amerikane në auditim

VizitaDelawie01

Auditori i Përgjithshëm i Kosovës, z. Besnik Osmani, ka pritur sot në takim Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Shkëlqesinë e tij, Greg Delawie dhe Drejtorin e Përgjithshëm të USAID në Kosovë, James Hope.

Z. Osmani e ka informuar Ambasadorin Delawie, mbi mandatin, aktivitetet audituese dhe objektivat strategjike të Zyrës Kombëtare të Auditimit (ZKA), në funksion të përmirësimit të vazhdueshëm të qeverisjes së mirë dhe rritjes së llogaridhënies në institucionet publike të Kosovës. Ai ka theksuar se raportet e auditimit janë mjaft cilësore dhe ofrojnë informata dhe rekomandime të mjaftueshme për Kuvendin e Kosovës, Qeverinë dhe të gjitha organizatat buxhetore për menaxhimin e shëndoshë të parasë publike dhe rritjes së cilësisë së shërbimeve për qytetarët.

Auditori i Përgjithshëm e ka falënderuar Ambasadorin Delawie për ndihmën që Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vazhdimësi i kanë dhënë institucioneve të Kosovës, veçanërisht mbështetjen dhe partneritetin me Zyrën Kombëtare të Auditimit përmes projekteve të USAID në trajnimin e stafit për detektimin e aktiviteteve të mashtrimit dhe korrupsionit dhe rritjen e efektivitetit dhe transparencës në nivelin lokal. Po ashtu, z. Osmani, ka vlerësuar lart përkrahjen e USAID dhe angazhimin e tyre që për herë të parë dy auditore të ZKA, Donjeta Dreshaj dhe  Laureta Matoshi do të përfitojnë nga programi i punës praktike profesionale në Institucionin Suprem të Auditimit të Shteteteve të Bashkuara të Amerikës.

Ndërsa, ambasadori Delawie, theksoi se SHBA do të vazhdojë të mbështesë fuqizimin dhe zhvillimin profesional të të rinjve në Kosovë dhe në veçanti do të angazhohet në mbështetjen e institucioneve të cilat kanë një rol të rëndësishëm në parandalimin e korrupsionit dhe dekurajojnë praktika jo të mira në administratën publike. Ai ka uruar dy auditoret, duke ju dëshiruar që të sjellin në shtëpi praktikat më të mira të menaxhimit të financave publike në SHBA.

Të ngjashme