Kthehu te lista
25 Maj 2023

Kontrolli i Lartë i Shtetit shënon 98-vjetorin e themelimit, Auditorja e Përgjithshme vlerëson lartë punën dhe ndikimin për zhvillimin e administratës shtetërore

image2 (1)

Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca, ka qëndruar për vizitë zyrtare në Shqipëri, ku ka marrë pjesë në aktivitetet e organizuara në kuadër të shënimit të 98-vjetorit të themelimit të Kontrollit të Lartë të Shtetit (KLSH).

Ceremonia kryesore për shënimin e kësaj date të rëndësishme për institucionin, është hapur me një fjalë rasti nga kryetari i Kontrollit të Lartë të Shtetit, Arben Shehu, i cili tha se ky rrugëtim i gjatë i institucionit në çdo etapë është karakterizuar me sfida dhe suksese.

Shehu, u shpreh se KLSH-ja është e dedikuar të përmbush misionin dhe vizionin e saj dhe se synon të jetë institucion i besueshëm që i kontribuon qeverisjes së mirë dhe menaxhimit më të mirë të burimeve publike.

“Nevoja për të audituar ‘llogaritë’ e qeverive, i përket çdo kohe dhe çdo shteti. Kujtesa historike i shërben pasurimit të dijeve të brezit të ri dhe kontribuon në kulturën ligjore dhe institucionale, që duhet të kenë së pari vendimmarrësit publikë, por edhe çdo qytetar shqiptar i përgjegjshëm, i interesuar për shtetin dhe mënyrën e funksionimit të tij”, ka thënë kryetari Shehu.

Para të pranishmëve ka folur edhe Auditorja e Përgjithshme e Kosovës, Vlora Spanca, e cila ka uruar homologun e saj dhe kolegët nga KLSH-ja për rrugëtimin gati një shekullor. Ajo ka thënë se lidhja natyrale në mes të vendeve dhe interesi i përbashkët profesional e kombëtar çon drejtë avancimit të qëndrueshëm të bashkëpunimit në mes të dy institucioneve me qëllim që rezultatet e auditimit të përmirësojnë qeverisjen dhe shërbimet ndaj qytetarëve në të dyja vendet. Znj. Spanca ka vlerësuar se bashkëpunimi cilësor dhe frytdhënës midis ZKA-së dhe KLSH-së ka bazë të fortë që është zhvilluar ndër vite e cila i  ka shërbyer ngritjes së kapaciteteve profesionale dhe modernizimit të dyja institucioneve.

“Ne kemi fuqinë të ndryshojmë jetën e qytetarit. Këtë e bëjmë përmes fuqizimit të llogaridhënies, transparencës dhe integritetit në qeverisjen e institucioneve publike, por edhe duke shërbyer si organizata model. Lirshëm mund të shprehem se KLSH udhëheqë si institucion shembull”, është shprehur Spanca.

Me këtë rast edhe Auditori i Përgjithshëm i Maqedonisë se Veriut, Maksim Acevski, ka mbajtur një fjalë përshëndetëse, duke uruar KLSH-në për gjithë rrugëtimin si dhe duke i uruar suksese edhe në të ardhmen.

Në ceremoninë e themelimit të KLSH-së kanë marrë pjesë zyrtarë të lartë nga institucione vendore të Republikës së Shqipërisë si dhe përfaqësues nga Institucionet Supreme të Auditimit nga rajoni.

Kryetari Shehu ka vlerësuar lartë prezencën e tyre duke shprehur falënderimet e tij për bashkëpunimin e vazhdueshëm dhe se është i nderuar që këtë ngjarje të veçantë po e shënon së bashku me kolegë nga Institucionet Supreme të Auditimit të vendeve të tjera.

Në këtë vizitë Auditorja e Përgjithshme ka qenë e shoqëruar nga Ndihmës Auditori i Përgjithshëm, Agron Fetiu, drejtori i Departamentit për Planifikim Strategjik, Raportim dhe Analiza, Ramadan Gashi, si dhe drejtori i Departamentit të Auditimit, Mehmet Muçaj.

 

Të ngjashme